YULIA MURAVYEVA

Yulia Muravyeva

Yulia Muravyeva is geboren in Rusland en woont sinds 2010 in Nederland. Het was een grote verrassing voor de ouders van Yulia dat hun dochter talent had voor tekenen en schilderen. Vooral het mengen van kleuren heeft haar sinds haar prille jeugd gefascineerd. Later volgde ze aan de universiteit een studie voor tekenleraar in de klassieke kunsten en ging ze schilderijen restaureren en iconen schilderen.

Haar schilderijen zijn herkenbaar uit duizenden. De schilderijen met de gekleurde bloemenvelden zijn altijd fris en vrolijk gekleurd. Yulia schildert in een abstracte stijl waarbij de bloemknoppen met dikke lagen verf op het doek liggen, maar ook in een stijl die veel gedetailleerder is. De achtergrond heeft altijd prachtige kleurovergangen. Die geven haar een positief, warm gevoel. Haar werk wordt steeds moderner en abstracter. In sommige werken zijn echter ook nog flarden van de klassieke inslag terug te zien. De dikte van de bloemen geven de kunstwerken een extra dimensie. Dit laat zich echter moeilijk fotograferen. U bent dan ook van harte uitgenodigd om de kunstwerken in de galerie te komen bezichtigen of een kunstwerk op zicht mee te nemen. De kunstwerken van Yulia Muravyeva vinden inmiddels hun weg naar kunstliefhebbers over de hele wereld.

Yulia Muravyeva

Yulia Muravyeva was born in Russia and is now living in Amsterdam. From an early age, she showed a talent for drawing and painting.
Yulia Muravyeva studied as a classical art teacher at university. In 2000 she started working with the restoration and painting of icons.
She then progressed to creating murals and paintings. Gradually these evolved to give much more of a contemporary feel.
Her current work encompasses a bright, vivid palette of colours in her wonderful flower paintings. They are built up in layers of thick acrylic paint to give a richness of texture. She feels strongly that her paintings project a positive feeling to the viewer.
​Yulia Muravyeva’s paintings have been exhibited in a number of galleries in Europe and very successfully at several art fairs.