Paula Evers

schilderijen / paintings

Paula is een intuïtief schilder. Zij werkt en verwerkt vanuit gevoel. Niets is van te voren bedacht. Alles hangt af van haar emotie en stemming van dat moment. Haar schilderijen komen gaandeweg tot stand. Haar handen bezitten alle technische vaardigheden die nodig zijn om het schilderen als een meditatie te laten plaatsvinden.

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

 

Paula Evers - 1942 Bergen, Noord Holland

De schilderijen van Paula manifesteren zich door kleur. Vooral in de herfst laat Paula zich voeden door de talrijke en verschillende kleuren die dit jaargetijde tentoonstelt. Daaruit spreekt haar liefde voor warme kleuren van aardse en natuurlijke tinten en het hartstochtelijk hanteren van hun drager op doek, de verf. Zij schildert zowel figuratief als abstract. Zelf omschrijft zij haar werk als lyrisch abstract. De term “lyrisch” geeft op een directe manier uitdrukking aan een emotionele staat van zijn.

De figuren die Paula schildert zijn zonder gelaatstrekken. De contouren zijn slechts aanduidingen van gestaltes. Hun abstracte omgeving is een ongedefinieerde ruimte die hen omlijsten.

In haar werk spelen zich verhalen af tussen mensen, waarmee de toeschouwer zich kan identificeren. Haar werk wordt daardoor toegankelijk en heeft een grote aantrekkingskracht op vrijwel ieder toeschouwer.

Voor haar abstracte werk gebruikt Paula veelal materie waarmee haar werk zogezegd een sprekende huid krijgt. De verf die zij er vervolgens over aanbrengt accentueren de vormen van de materie en sturen op die manier de uiteindelijke compositie. Haar schilderijen zuigen je hun ruimte binnen om er vervolgens eindeloos in te kunnen ronddwalen en er van alles in te ontdekken valt.