Martin Copier

schilderijen / paintings

Martin is in 2005 afgestudeerd aan Academie St. Joost in Breda en werkt sindsdien als zelfstandig kunstenaar.
Hij is een kunstenaar die bezieling heeft en onophoudelijk bezig is met creëren. Hij grijpt de vrijheid die je als kunstenaar nodig hebt om te doen wat je voelt. Onderzoek naar ruimte vanuit een diepe innerlijke overtuiging, hij wil het uitdiepen, zich eigen maken en onderzoeken waar de grenzen lopen.

tekst gaat verder onder de afbeeldingen
English text below the images

 

 

vervolg Martin Copier

Uniek is zijn manier van werken. Met zelfgemaakt gereedschap stempelt hij met een eindeloos geduld olieverf op het doek waardoor een fascinerend  lijnenspel ontstaat in een ritme van kleuren met een bijzondere puntige structuur. Daarnaast is de wijze waarop hij houtsnedes toepast typerend voor zijn werk. Hij drukt deze, met de hand, met olieverf in zijn schilderijen om er vervolgens op door te werken.

Het is interessant hoe hij de ruimte beïnvloedt en binnen deze ruimte een spanningsveld creëert. Zijn schilderijen zijn gelaagd en je ervaart de rust en het geduld waarmee hij zijn werk maakt. Hij speelt met ruimte en licht, suggereert beweging en diepte. Hij laat zien dat het innemen van ruimte een keuze is. Je wordt in zijn werk gezogen en hij daagt de kijker uit om zich open te stellen voor zijn wereld.

Martin is een ambachtsman die door zijn passie en vasthoudendheid een eigen en herkenbare beeldtaal heeft ontwikkeld. Wij houden u via deze website graag op de hoogte van alle ontwikkelingen en in welke tentoonstellingen u zijn nieuwste werken kunt bewonderen.

Martin Copier

Martin graduated from the St. Joost Academy of Fine Arts in Breda in the Netherlands in 2005.

The works of Martin Copier are layered with a special technique that gives a 3-dimensional geometric perspective and a textural feel.  One experiences the harmony of an architectural balance and the peace of mind when appreciating his amazing canvas paintings. He paints with a strong sense of intimacy, as if his intent was to unveil his own personal world full of cosmic secrets, which is his private universe.

It is interesting to see  how he influences the space and creates an area of tension within this space by adding elements such as openings, lines, light and shades. You are invited to immerse into his works and enter a new universe. He challenges the viewer to open up to his own world. Appreciating his works is an intriguing journey of light, space, time and color that triggers our own boundless imagination.

His works are full of minimalistic beauty that offer tranquility to our mind and soul.