Alessandro Casetti

Alessandro Casetti is een schilder, zanger en muzikant geboren in 1981 in Bagno di Romagna in de provincie Forli/Cesena. Hij studeerde af aan het Kunstinstituut van Sansepolcro en ging naar de Academie voor Schone Kunsten in Florence.
Casetti had zijn eerste tentoonstellingen in 2002 in de Mentana Art Gallery in Florence, waarna hij zijn passie voor kunst en schilderkunst in de daaropvolgende jaren tot zijn beroep maakte.
In 2013 exposeerde hij zijn werken in de Reuss Gallery in Berlijn, hetzelfde jaar werd hij ook vice-president en schilderleraar bij het Arts Factory-project, een experimentele kunstacademie in een sfeervolle villa in de heuvels van Romagna.
Sinds 2017 is hij artistiek directeur van het Palazzo del Capitano in Bagno di Romagna (FC).

Alessandro Casetti

Painter, singer and musician, was born in Bagno di Romagna in the province of Forlì / Cesena in 1981. He graduated from the Sansepolcro Art Institute and attended the Academy of Fine Arts in Florence.
His exhibitions started in 2002 in the Mentana Art Gallery in Florence and in the following years Casetti manages to turn his passion for art and painting into a real job. In 2013 he exhibits his works in the Reuss Galerie in Berlin. In 2013 he becomes the Vice President and painting teacher in the Arts Factory project, an experimental Art Academy, located in an evocative villa in the hills of Romagna. Since 2017 he is artistic director of the Palazzo del Capitano in Bagno di Romagna (FC).